Organisaties ondervinden steeds meer uitdagingen in hun informatiebeheer om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving die er gesteld wordt aan (elektronische) data, oftewel information governance en compliance. Door het implementeren van processen die ervoor zorgen dat informatie effectief en automatisch volgens compliancy-regels beheerd wordt, biedt organisaties dit vele voordelen. Middels deze processen wordt het mogelijk gemaakt om data tijdens de levenscyclus effectief te managen. Data wordt zoveel mogelijk gecentraliseerd waardoor de efficiency en beschikbaarheid toeneemt en waardoor de informatiewaarde voor de organisatie stijgt en er nieuwe (zakelijke) mogelijkheden ontstaan.

Information governance biedt een holistische benadering van data en beschrijft hoe informatie binnen een organisatie dient te worden beheerd en gecontroleerd om te kunnen voldoen aan zowel wet- en regelgeving als aan de wensen en eisen van de organisatie zelf. Door het toepassen van information governance ontstaan er vele voordelen voor organisaties op het gebied van o.a. efficiency, datagroei en management, kosten, beveiliging en e-discovery. In deze eendaagse cursus gaan we dieper op deze aspecten in.

Onderwerpen die verder behandeld worden zijn o.a.:
– compliancy
– inventarisatie van de documentstromen
– gestructureerde en ongestructureerde data
– hoe wordt de data opgeslagen en beheerd, informatiebeheer
– wet- en regelgeving
– welke documenten duurzaam bewaard te worden
– informatie-audit
– normen en standaarden die van belang zijn
– kosten-efficiency
– data-beveiliging
– organisatorische en technische oplossingen
– e-discovery
– retentie-schema’s

Doelgroepen:
Records managers, medewerkers DIV, bibliothecarissen, documentalisten, archivarissen, informatiespecialisten, ICT-medewerkers, secretaresses en facilitaire medewerkers.

Tijdsduur:
Aanvang: 10.00 uur
Einde : 16.00 uur

Docent:
Dominique Hermans

Kosten:
€ 545,00 (excl. 21% BTW), dit is inclusief lunch, drankjes en versnaperingen

Data en locaties:
n.t.b. : ik heb interesse in deze cursus, houd mij op de hoogte van nieuwe cursusdata

Inschrijfformulier Information Governance

Gegevens cursist

Factuurgegevens

Vul hier de gegevens in die uw financiële afdeling nodig heeft voor een spoedige betaling